G-1L04KZ8Q3P
top of page

הספריה

למה ארגונים לא באמת מצליחים להטמיע ESG וקיימות? 4 טעויות קריטיות ואיך להימנע מהן

קיימות ו-ESG הם כבר מזמן לא סתם באז וורדס, אלא חלק בלתי נפרד מהאופן שבו עסקים מתנהלים בעולם החדש. זה מעבר לטרנד חולף - מדובר בשינוי מהותי בכללי המשחק של המגזר העסקי, שילווה אותנו שנים רבות קדימה. ארגונים מכל העולם מוצאים עצמם תחת לחץ הולך וגובר מצד לקוחות, משקיעים ורגולטורים - במיוחד בשווקים באירופה - שמצפים מהם לעשות מהלכים והתחייבויות ברורות למען הסביבה והחברה.


ארגונים לא רוצים להישאר מאחור. גם אם הדחיפה לעסוק בקיימות היא מתוך אין ברירה וגם אם היא מתוך כוונה אמיתית ורצון כנה ליצור השפעה חיובית, רוב הארגונים מבינים שקיימות זו פרקטיקה עסקית שצריך לאמץ. עם זאת, למרות ההבנה והרצון, להצליח להטמיע קיימות בארגון זו משימה לא פשוטה. הדרך לפתח אסטרטגיית קיימות נכונה וליישם אותה בצורה אפקטיבית עדיין מהווה אתגר עבור ארגונים רבים.


ריכזנו עבורכם את ארבעת הטעויות הקריטיות שמונעות מארגונים להצליח להטמיע ESG וקיימות בצורה יעילה ומשמעותית.


2+2=5

טעות 1 - קיימות כסוגיית ניהול סיכונים וציות במקום הזדמנות לצמיחה עסקית


הרבה ארגונים רואים בקיימות עוד משהו שצריך לסמן עליו “וי” – משימה שצריך לבצע כדי לעמוד בתקנות או כדי לשפר את התדמית והמוניטין. בדרך כלל זה קורה כשבארגונים מתחילים לקבל בקשות לדיווח מהרגולטור או מצד לקוחות ומשקיעים, ורואים בזה עוד משהו שצריך לעשות. הגישה הזו מפספסת נקודה מרכזית וחשובה.


קיימות היא הרבה יותר מעמידה בתקנים. קיימות יכולה לספק ערך משמעותי לשורה התחתונה של הארגון. התייחסות לקיימות כהזדמנות עסקית תוביל להגדלת הרווחיות על ידי חיסכון משמעותי בעלויות והוצאות, פיתוח מקורות הכנסה חדשים, חיזוק הצעת הערך הייחודית של הארגון ועוד. ארגונים שמבינים שקיימות היא לא נטל, אלא מנוע צמיחה עסקית לטווח הארוך, הם אלה שיצליחו ליצור ערך אמיתי ושגשוג.


טעות 2 - אסטרטגיה לא מחוברת לליבת העסק


מנהלים רבים מתייחסים לקיימות כאל "תוספת נחמדה" ולא מבינים שקיימות היא חלק מהמנה העיקרית. יד אחת של הארגון ממשיכה בפעילות עסקית כרגיל, והיד השניה מנסה לצמצם נזקים ולתרום לחברה באופן שטחי באמצעות תרומות והתנדבויות. מנהלים וארגונים חייבים להבין שקיימות זו לא יוזמה נפרדת מליבת העיסוק.


כדי שאסטרטגיית קיימות תצליח, ארגונים צריכים לשלב את שתי הידיים - לשלב קיימות בצורה מלאה ואינטגרלית בתוך האסטרטגיה העסקית, כך שתהפוך לחלק בלתי נפרד מהמודל העסקי ומהפעילות הכוללת של הארגון. ארגונים צריכים אסטרטגיה אחת שמשרטטת איך הם מתכננים לייצר הכנסות מפעילות עסקית מקיימת ואחראית, וליצור השפעה חיובית תוך כדי.


שתי ידיים מושטות אחת לשנייה אך לא נוגעות

טעות 3 - הגדרה לא נכונה של מטרות קיימות


טעות נפוצה נוספת היא הרצון לעשות הרבה וכמה שיותר מהר. ארגונים ממהרים לכתוב דוח קיימות עם המון יעדים כלליים, הרבה הבטחות והתחייבויות, אבל מעט מטרות אמיתיות ומהותיות. היעדר מטרות קיימות המוגדרות נכון ומשקפות את הצרכים והחששות של מחזיקי העניין מובילות ארגונים אל הגרינווש ולביקורת ציבורית.


במקום זאת, עדיף לאמץ גישה ממוקדת ועמוקה, במטרה להשיג אימפקט אמיתי ומשמעותי גם אם במספר תחומים קטן יותר. חשוב להתמקד במספר נושאים מהותיים שנמצאים בליבת העיסוק, ולהגדיר להם מטרות ויעדים ברורים ומדידים. מטרות הקיימות צריכות להיות ישימות, משקפות את הצרכים והחששות של מחזיקי העניין וחותרות להשפעה אמיתית וארוכת טווח על סוגיות חברתיות וסביבתיות.


בניית מדדי ביצוע קריטיים למטרות קיימות. חשוב לבנות מדדי ביצוע שמאפשרים לארגון לעקוב אחרי ההתקדמות ולמדוד את ההשפעות בצורה שקופה ומדויקת. הצלחות מדידות מובילות לאמון -גם בתוך הארגון וגם מחוץ, ומספקות תשתית חזקה שתאפשר לארגון לייצר אימפקט משמעותי שנים קדימה.


טעות 4 - התנגדות פנימית ואי רתימת ההנהלה


אפילו האסטרטגיות הטובות ביותר לא מצליחות אם הן לא זוכות לתמיכה אמיתית ושיתוף פעולה מלא בתוך הארגון. לפעמים ארגונים טועים לחשוב שכל האחריות להטמעת קיימות בארגון היא על מנהל הקיימות או מנהלת ה-ESG, אבל זה רחוק מלהספיק. יש שאומרים שהתפקיד של מנהל קיימות הוא להפוך את הארגון לכזה שלא צריך מנהלת קיימות כי היבטי הקיימות מוטמעים בכל פונקציה בארגון. ארגון בר קיימא, ארגון שמוטעמת בו קיימות, הוא ארגון שאין בו צורך במנהל קיימות כי זה בדי אן איי שלו לאורך כל שרשרת הערך ובכל היבט ארגוני, מהאסטרטגיה ועד לשיווק, מהמודל העסקי ועד לתגמול והבונוסים של מנהלים ועובדים.

כדי להצליח ליצור אימפקט משמעותי צריך לרתום את כל העובדים בארגון ליצירת שינוי אמיתי. זה לא תמיד קל, אבל זה תמיד תמיד משתלם.


כדי שאסטרטגיות קיימות יצליחו, צריך לוודא שהן מחוברות לליבת העסק, מוגדרות בצורה ברורה ומדידה, ונהנות מתמיכה אמיתית מצד ההנהלה והעובדים. אם אתם מזהים את אחת הטעויות האלו בעסק שלכם, עכשיו זה הזמן לתקן ולהוביל את הארגון שלכם לשינוי אמיתי ובר-קיימא.


מה דעתך? האם החוויה שלך שונה? מה לדעתך ההיבט הקריטי ביותר? בואו נמשיך את השיחה על איך אנחנו יכולים לעשות יחד שינוי עבור עסקים מקיימים וטובים יותר.

Comments


Commenting on this post isn't available anymore. Contact the site owner for more info.
bottom of page